Kudontapiiri

Kudontapiiri, päivitetty 5.10.2022

Kudontapaikka sijaitsee kantasairaalassa, C-osan 0-kerroksessa (entisen apuvälenekeskuksen tiloissa).

Virkkujen kudontapiiri aloitti toimintansa vuonna 1986. Tällä hetkellä käytössä on 10 kangaspuut ja muut kutomiseen tarvittavat välineet. Materiaalit jokainen hankkii ja kustantaa itse. 

Kudontapiirissä voi kutoa mm. poppanaa, erilaisia mattoja ja liinoja, villahuopia, pellavaliinoja ja pyyhkeitä, ryijyjä ja jopa kansallispukuja. Keväisin ja syksyisin kudontaporukka on tehnyt pieniä retkiä. Ajoittain olemme askarrelleet ja tutustuneet erilaisiin käsityötekniikoihin. Käytössä on myös ompelukone, saumuri ja tuftausvälineitä

Kokoonnumme keskiviikoisin noin klo 16 alkaen.  Keskiviikkoisin tai sopimuksen mukaan teemme yhteisiä töitä kuten kankaaiden rakentamista kudottavaan kuntoon. Toiminta perustuu yhdessä tekemiseen ja toisten auttamiseen. Kokeneemmat kutojat opastavat tarvittaessa harrastuksen alussa olevia. 

Omatoimisesti voi käydä kutomassa joka päivä klo 7-21, myös kesän aikana. 

Kudontapiirissä käymisen ehtona on Virkkujen jäsenyys

Yhdyshenkilö 

Sari Suokas  , Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Lasten ja nuorten kotisairaala, Lastenosasto C1-0)

 

 

Virkkujen kudontapiirin säännöt, päivitetty 22.9.2021

- Kudontapiiri kokoontuu Kantasairaalan C-osan 0 kerroksessa

- Kudontapiiriin kuuluminen edellyttää Virkkujen jäsenyyttä

- Liittyä / ilmoittautua voi pitkin vuotta. Ilmoittautumisen yhteydessä maksat vähintään 20 euroa  ennakkoa     " loimikassaan", kudontapiirin omalle tilille. Ennakkomaksun käytät kutomiesi loimien / kuteiden maksuun. Ei     osallistumismaksua. 

- Yhteiset kokoontumiset pidetään keskiviikkoisin klo 16 alkaen. Kesätauko on noin 2½ kuukautta .     Syyskauden aloituksesta ilmoitetaan Virkkujen kotisivuilla, pikaviesteissä ja jäsenille tekstiviestillä tai   WhatsApp ryhmässä. Joulutauko on noin kuukauden.

- Taukojenkin aikana voi kutoa omatoimisesti. Kudonta-aika päivittäin klo 7-21.

- Henkilökohtaisia kudontatoiveita voi esittää pitkin vuotta. Kangaspuissa on listat johon halukkaat kutojat     laittavat nimensä. Kudontavuoroja sovitellaan keskiviikkoisin tai WhatsApp ryhmässä. Joulutauko on noin kuukauden.

Loimet hankitaan yhteisesti ja jokainen maksaa kutomansa osuuden. Joitakin kudelankoja voi olla ostettavissa kudontapiiriltä, muuten kukin hankkii käyttämänsä kuteet itse haluamastaan paikasta.

- Kudontapiirin kaikki jäsenet osallistuvat kankaiden rakentamisen eri vaiheisiin: loimen luomiseen, puihin laittoon, niisimiseen ja kaiteeseen laittamiseen ym. Autamme toinen toisiamme, opastusta saa keskiviikkoisin ja sopimuksen mukaan. 

- Jokaiselle  kuuluu oman työpisteen siivous ja yhteisten tilojen siisteydestä huolehtiminen. 

- Annetaan jokaiselle työrauha. Muistetaan kaikkia arvostava kohtaaminen. 

- Ilmoita jos aloittamasi työn eteneminen viivästyy.