Kudontapiiri

Virkkujen kudontapiiri aloitti toimintansa vuonna 1986. Tällä hetkellä kudontapaikassa on 17 kangaspuut ja muut kutomiseen tarvittavat välineet. Materiaalit jokainen hankkii ja kustantaa itse.

Kudontapiirissä voi kutoa mm. poppanaa, erilaisia mattoja, ripsiliinoja, villahuopia, pellavaliinoja ja -pyyhkeitä, ryijyjä ja jopa myös kansallispukuja. Keväisin ja syksyisin kudontaporukka on tehnyt pieniä retkiä, joissa on tutustuttu mm. Jyväskylän käsityömuseoon, erilaisiin tehtaan myymälöihin, Mikkelin ryijynäyttelyyn, Rauman vanhoihin käsityöperinteisiin ja Tampereen kotiteollisuusyhdistyksen monipuoliseen tarjontaan. Ajoittain olemme askarrelleet ja tutustuneet erilaisiin käsityötekniikoihin. Hirvijärven mökillä olemme olleet värjäämässä lankoja kasveilla.

Kudontapiiri kokoontuu syksystä kevääseen. Keskiviikkoisin klo 17 alkaen kokoonnutaan tekemään yhteisiä töitä: luomaan loimia, vetämään loimia kangaspuihin, niisimään... Toiminta perustuu yhdessä tekemiseen ja toisten auttamiseen. Kokeneemmat kutojat opastavat aloittelijoita. Omatoimisesti kutomassa voi käydä joka päivä 7.00-22.00, myös kesän aikana.

Kudontapaikka sijaitsee TA-talon pohjakerroksessa. Kudontapiirissä käymisen ehtona on Virkkujen jäsenyys.

Yhteyshenkilö:

Sari Suokas PO2 (Lasten ja nuorten kotisairaala) puh. 4442

   
© Virkut ry 2015